Gijs Brouwer

Tennis

stichting toptennis gijs brouwer 20150309 1778118266   all-in  oie logo iwwf ledgigantlogo300dpi 20101023 1814419700galaxyprofiles 20180928 1084445787 sportcentrum hoorn 20121118 1497296673  mijnracket 20220305 1164930390

Laatste foto's

Gijs is geboren op 14 maart 1996 in Houston, Texas waar zijn ouders toen al ruim 10 jaar woonden. Lang heeft Gijs er niet gewoond, want na 2 maanden verhuisde hij alweer terug naar Nederland. Gijs heeft een twee jaar oudere zus Jitske.

Toen Gijs 5 jaar was ging hij met zijn vader mee naar het tennisveld en hij vond het meteen een leuk spelletje. Vervolgens werd hij lid van TV TV De Drieban. Hier trainde hij met jongens die ruim 2 jaar ouder waren dan hij en iedereen dacht dat hij het wel snel voor gezien zou houden. Niets was minder waar, want al snel kon hij zich aardig handhaven in de groep en begon hij zelfs wat wedstrijdjes te winnen. Zijn toenmalige trainster Carina Plas wist van de voorspeldagen van de KNLTB en heeft Gijs hier voor opgegeven. Hij kwam door de selectieprocedure heen en begon met de instroom trainingen bij Joris Kleinloog. Joris was toen nog in dienst van Tennisschool All-In en is nu de eigenaar van deze tennisschool.

Nadat Gijs met goed gevolg door de instroom en basisniveau A gekomen was, werd er besloten dat er bij de Drieban niet genoeg tegenstand was voor Gijs en is hij ook lid geworden bij TV Juliana in Hoorn (zijn lidmaatschap van TV De Drieban is ondertussen opgezegd). Hier werd Gijs getraind door Marcel Petitjean en sindsdien was Marcel de privetrainer van Gijs. Met Marcel heeft Gijs goede successen behaald met als hoogtepunt de 3e plaats op de Nationale Kampioenschappen van 2008 bij de jongens t/m 12 jaar. Gijs heeft het hele KNLTB trainings traject van Instroom t/m LOOT-3 doorlopen.
Voor dat Gijs naar de middelbare school ging zat hij op de basisschool OBS 't Padland in Venhuizen. Hoewel hij toen nog geen LOOT predikaat had kreeg hij ook daar al wat ruimte om binnen de schooltijd zijn sport te beoefenen. Zo kon hij 's middags wat vroeger weg uit school en kon dan nog net op tijd zijn training in Haarlem halen.

Gijs heeft van de KNLTB het Stichting LOOT predicaat gekregen en hij ging naar de LOOT school Oscar Romero in Hoorn. Het LOOT predikaat gaf hem de kans om overdag ook te kunnen trainen. Hij kreeg hiervoor vrijstellingen van sommige vakken en kan in een speciaal lokaal uren inhalen die hij door toernooien of trainingen gemist heeft.

In 2008 besloot HLTV Juliana de samenwerking met Tennischool All-In op te zeggen en als gevolg hiervan is een groot deel van de prestatieve jeugd weggegaan en bij TV Hoorn TV Hoorn terecht gekomen. Ook Gijs heeft deze stap gemaakt en dat bleek een goede beslissing te zijn. In 2009 is hij met zijn competitieteam poulekampioen geworden in de landelijke hoofdklasse jeugd zondag. Vanaf 2010 speelt Gijs in de Landelijke zondags competitie voor senioren.

In 2012 besloot Tennisschool ALL-IN dat zij Gijs niet verder konde begeleiden en heeft de eigenaar Joris Kleinloog contact opgenomen met voormalig top-20 tennisser Michiel Schapers. Bij Michiel heeft Gijs een grote stap gemaakt wat uitmonde in een Nationale titel Indoor t/m 18 in maart van 2014. Helaas is Michiel vertrokken om als bondscoach van Oostenrijk te gaan werken, maar was er een goede opvolger gevonden in Huib Troost (www.tennis4.nl).  Na een periode bij Huib Troost, waarbij Gijs het altijd goed naar zij n zin had werd de rit naar Bathmen toch wel wat veel elke dag en is Gijs gedurende een jaar in het Frans Otten Stadion gaan trainen, zodat hij wat dichter bij huis kon blijven. Na dat jaar is hij door de KNLTB gevraagd om te komen trainen in het nieuwe NTC (Nationaal Tennis Centrum) in Amstelveen onder begeleiding van o.a. Paul Haarhuis, waarbij ook Michiel Schapers weer aangesloten was. Met een hele nieuwe en ambitieuse training staf met onder andere Paul Haarhuis, Peter Wessels en Bas Coulier ziet de toekomst er goed uit en kan Gijs traininen met Nederlandse topspelers. Ook de samenwerking met Michiel Schapers is hiermee weer opgepakt. In het nieuwe trainingscentrum van de KNLTB in Amstelveen zijn alle topsport faciliteiten aanwezig.Deze combinatie is een goede gebleken, want Gijs heet als hoogste ranking toto nog toe 340 van de wereld gestaan en is in augustus 2020 National Kampioen bij de Heren Enkel geworden. Een prima resultaat !

Na zijn HAVO opleiding is Gijs gaan studeren bij de Johan Cruijff University waar hij in 2014 zijn Propedeuse haalde. Hoewel hij dus goede cijfers haalde wilde Gijs toch echt full-time gaan tennissen. Op dit moment is Gijs bezig met de theoretische modules van het trainers diploma, zodat hij ook later in het tennis bezig kan blijven.

De ambitie van Gijs om professioneel tenniser te worden is hiermee realiteit geworden, alhoewel er nog een lange weg te gaan is om er echt van te kunnen leven.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Terug omhoog